"We kunnen een probleem niet oplossen 

met dezelfde denkwijze die het gecreëerd heeft"

Albert Einstein

GESCHIL ?    OPLOSSEN !


Wie een geschil heeft, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Liever werkbare verhoudingen dan juridische steekspelen. Procederen kost meestel veel tijd, energie en geld. Bovendien is het vonnis van de rechter niet altijd een oplossing. Een andere mogelijkheid: conflictbemiddeling of mediation.

Atmaram mediation is gespecialiseerd in mediations op het zakelijke gebied zoals bijvoorbeeld: samenwerking, arbeidsvoorwaarden, omgangsvormen, ontslag, ziekteverzuim, bestuursconflicten, medezeggenschap, sociale zekerheid en bedrijfsovername en opvolging.

Atmaram kenmerkt zich door de combinatie van snelheid en gedegenheid waardoor voor alle partijen een win-win situatie kan ontstaan.

Schakel een mediator in als:

 • Je juist wilt voorkomen dat een lastige situatie leidt tot een conflict  
 • Er een goede oplossing moet komen. Je wilt weer verder. Hoe eerder het conflict uit de wereld is, hoe beter!    
 • Je invloed wilt hebben op de oplossing van het conflict. Bij mediation onderhandel je zelf mee over de uitkomst.   
 • Je de relatie met de andere partij wilt of moet behouden of herstellen (bijvoorbeeld omdat je blijft samen werken).
 • Je de (samenwerkings) relatie met de andere partij op een zo goed mogelijke manier wilt beëindigen.  
 • Je bereid bent om naar de andere partij te luisteren en wilt werken aan een gelijkwaardige uitkomst.


 • MEDIATION IS SAMEN TOT EEN WIN-WIN KOMEN


  Bij mediaton probeer je samen met de andere partij tot een oplossen van een geschil te komen,  met de hulp van een neutrale, vakbekwame bemiddelaar: de mediator. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig besproken. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen. Maar vaak zien ze de oplossing niet, doordat ze in het conflict verwikkeld zijn. Immers: "We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde denkwijze die het gecreëerd heeft". Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.

  Bij mediation bepalen partijen zelf de oplossing. De mediator helpt hen om deze samen te bereiken. Hierdoor wordt de relatie niet onnodig beschadigd en kan een voor alle partijen bevredigend resultaat bereikt worden. 

  Er zijn twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Niemand kan worden gedwongen aan het mediaton-proces mee te doen. En de deelnemers verbinden zich vooraf tot geheimhouding. Deze principes liggen vast in het Mediation Reglement van de onafhankelijke Mediators federatie Nederland (MfN).

  Belangrijke voordelen van mediation:

 • Snel 
 • Toekomstgericht   
 • Kosten efficiënt  
 • Flexibel & informeel   
 • Vertrouwelijk & besloten  
 • Ruimte voor (gezamenlijke) creatieve oplossingen
 • Hoge acceptatiegraad & win-win oplossingen
 • Deskundige begeleiding  
 • DE MEDIATOR VAN ATMARAM


  Vakbekwaam en neutraal: dat zijn twee basiskenmerken van de  bij het MfN geregistreerde mediator. De MfN Register mediator is getraind in het leiden en begeleiden van mediation-processen.

  De mediator heeft een door het MfN erkende mediation-opleiding doorlopen. Kennis en vaardigheden worden bijgehouden door Permanente Educatie en er wordt gewerkt conform de MfN Gedragsregels voor Mediators. 

  Natuurlijk wordt er gewerkt conform de richtlijnen voor bescherming van de privacy van partijen, terug te vinden in de Privacy Verklaring van Atmaram.

  Feedback van klanten

  Bij Atmaram staat het voortdurend verbeteren van de diensverlening hoog in het vaandel. Ook bij mediations wordt systematisch gevraagd naar de klantervaring. Hieronder een aantal uitspraken. Gezien de vertrouwelijkheid van de mediationtrajecten staan hier geen bedrijven en namen genoemd.


  Zeer tevreden, kordaat en krachtig.

  Duidelijk, kort en krachtig

  Een mediationtraject lijkt me per definitie een lastig traject. Naar mijn mening heeft Annerie daarin laten zien wie ze is, wat ze kan en hoe zich dat verhoudt tot haar rol als mediator, en daarvoor een compliment naar haar. Daarin, en daarmee in het goede, heeft Annerie zeker een belangrijke rol gespeeld

  Deskundige begeleiding. Kernwoorden: vriendelijke, warm, duidelijk, eerlijk en deskundig

  Annerie is a great person, who seems to be perfectly suited for the mediation. Even during a very tough & tiresome process, she always kept her head cool and continued guiding both parties. It is unfortunate that no further agreements has been reached, but Annerie did everything in her power. I would not hesitate recommending her services to other parties in a comparable situation

  Ik geef een 10 omdat ik niet zou weten wat ik anders had gewild. Fijne, vertrouwde sfeer. Ook het resultaat van de mediation is prima. Wat ik fijn vind, is dat Annerie niet nodeloos is doorgegaan met alle geplande sessies omdat eerder in het traject al bleek dat het goed ging en er eigenlijk geen begeleiding meer nodig was.

  Tijdens intake overgeschakeld op coaching, geeft vertrouwen.

  Ik ben zeer tevreden, omdat de mediation van Annerie heeft geleid tot een voor beide partijen bevredigend resultaat, terwijl dit vooraf bijna ondenkbaar leek te zijn. Ik denk dat dit heeft kunnen gebeuren omdat Annerie vanaf het begin ervoor heeft gezorgd dat er niet om zaken heen werd gedraaid, maar dat meteen op tafel kwam waarover het zou moeten gaan: wat willen beide partijen nu echt. Ik denk dat daardoor in een korte tijd een oplossing is bereikt.

  INFORMATIE OVER MEDIATION


  Mediation is gebonden aan veel regels en richtlijnen. Hieronder staat hierover meer informatie in downloadbare documenten. Deze kunt u downloaden, delen met uw collega's en rustig nog eens doorlezen. Heeft u vragen, neem gerust contact op.

  >