BEN JIJ EEN AMBITIEUZE ONDERNEMER EN WIL JE MEER DAN JE NU HEBT?

Advies op maat

Kent u het ook? Het onbestendige gevoel van “het moet toch ook anders kunnen” of “dit vraagt om een andere aanpak” of “ik wil betere resultaten bereiken". U weet en voelt dat het anders kan maar er zijn zoveel factoren die het resultaat bepalen dat u niet meer precies weet waar te beginnen…

Team Coaching

Goede samenwerking binnen een team ontstaat niet vanzelf en kent vele bedreigingen. Open communicatie, overeenstemming over werkafspraken, duidelijkheid over de taken en onderlinge verhoudingen zijn daarvoor noodzakelijk. Verbetering van teamprestaties is geen exacte wetenschap. Of het nu gaat…

Succes Scans

Business Genius Persoonlijkheidstesten: voorspellers van succes! Met de juiste instrumenten stelt u op eenvoudige wijze vast of een medewerker de juiste competenties heeft om succesvol te kunnen zijn in een functie en past binnen de organisatiecultuur...

Personal Coaching

Vaak weet je niet waarom je dingen doet zoals je ze doet. Een veel gehoord excuus is ‘Zo zit ik nu eenmaal in elkaar’. Hier kom je echter niet mee weg wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen en beter wilt presteren. Persoonlijke ontwikkeling is een zoektocht. Een roadtrip, waarbij je op weg gaat, zonder precies te weten wat je onderweg staat te wachten. In de persoonlijke coaching ga ik samen met jou op zoek naar de antwoorden op vragen als …

Trainingen

Bij specifieke vraagstukken leiden standaardoplossingen zelden tot het gewenste resultaat.                                                            

Genius Business ontwikkelt maatwerk workshops en trainingen die precies zijn toegesneden op uw doelstelling, de specifieke kenmerken van uw bedrijf, de afdeling of het team dat u voor ogen heeft...


ADVIES OP MAAT

Kent u het ook? Het onbestendige gevoel van “het moet toch ook anders kunnen” of “dit vraagt om een andere aanpak” of “ik wil betere resultaten bereiken”. U weet en voelt dat het anders kan maar er zijn zoveel factoren die het resultaat bepalen dat u niet meer precies weet waar te beginnen.

Business Genius verzorgt gratis een intake en begeleidt in overleg met u het proces van A tot Z. Van visie naar resultaten en van ontwerp tot en met de uitvoering.

Specialisaties zijn:

 • Visie en strategie ontwikkeling
 • Team- en individuele coaching
 • Conflictbemiddeling
 • Accountability
 • Cultuur creatie
 • Onderhandelingstechnieken
 • Wilt u vrijblijvend meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

TEAM COACHING

Goede samenwerking binnen een team ontstaat niet vanzelf en kent vele bedreigingen. Open communicatie, overeenstemming over werkafspraken, duidelijkheid over de taken en onderlinge verhoudingen zijn daarvoor noodzakelijk.

Verbetering van teamprestaties is geen exacte wetenschap. Of het nu gaat om een sportteam, een projectteam, een managementteam, een productieteam of welk soort team dan ook, teamcoaching gaat over mensen en die zijn niet altijd even voorspelbaar. 

Bij Business Genius verstaan we de kunst om naar mensen en teams te kijken en te zien waar het vloeit en waar het vastloopt. Vervolgens worden adequate interventies ingezet om talenten en potentie te benutten en blokkades te verhelpen. Zo zorgen wij voor betere communicatie en samenwerking in teams.

Van het samenstellen van een nieuw team tot het vlottrekken van een vastgelopen team. Wij zorgen voor resultaat door een betere communicatie en betere samenwerking binnen teams.

Business Genius combineert afhankelijk van de vraagstelling teamanalyse, teamcoaching en –training om uw doelstellingen te realiseren.

Verbetering van teamprestaties vraagt dat de leiding steeds blijft anticiperen en sturen. De leider is immers ook onderdeel van het team. Samen met de leiding wordt het proces begeleidt en interventies gedaan. Het voordeel van deze procesmatige aanpak is dat na iedere interventiestap geëvalueerd wordt waardoor u als opdrachtgever constant de regie houdt op het proces.

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

SUCCES SCANS

 

Persoonlijkheidstesten Business Genius: voorspellers van succes!

Met de juiste instrumenten stelt u op eenvoudige wijze vast of een medewerker de juiste competenties heeft om succesvol te kunnen zijn in een functie en past binnen de organisatiecultuur.

 

Kent u de nuances tussen succes en falen?

 • Wat maakt dat sommige mensen weerstand hebben tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken?
 • Wat maakt dat bepaalde mensen makkelijk de leiding op zich nemen en geven anderen er de voorkeur aan leiding te krijgen?
 • Wat maakt dat sommige mensen discussies en conflicten opzoeken en anderen deze vermijden?
 • Wat maakt dat sommige mensen innovatief zijn en andere eerder kleine verbeteringen doorvoeren?
 • Waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures?

Persoonlijkheid van mensen beïnvloedt hun gedrag en dit bepaalt voor een groot deel de resultaten die bereikt worden en de wijze van samenwerken.

Als u een nieuwe medewerker aanneemt wilt u er zeker van zijn dat het de juiste is en als u investeert in 
de ontwikkeling van uw medewerkers of iemand een promotie geeft, wilt u dat deze investering ook rendement oplevert voor iedereen.

Business Genius gebruikt diverse instrumenten om de individuele prestaties van medewerkers af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen zoals:

 • MBTI
 • 16PF
 • Thomas-Killman Conflict Mode Instrument
 • Innovation Potential Indicator

Wanneer persoonlijkheidsvragenlijsten inzetten?

Door het complete aanbod, zijn de tools breed toepasbaar en worden gebruikt ter ondersteuning bij:

 • Selectievraagstukken
 • Management-, personeels- en talentontwikkeling
 • Coaching en persoonlijke ontwikkeling
 • Conflictmanagement
 • Teambuilding en teamcoaching
 • Outplacementbegeleiding
 • Verzuimpreventie

Online: snel en gemakkelijk

De instrumenten van Business Genius zijn allemaal online beschikbaar en dus snel inzetbaar.

Na een gedegen analyse waarbij de relatie wordt gelegd tussen de vraag en de resultaten, vindt de terugkoppeling altijd plaats tijdens een persoonlijk gesprek.

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

PERSONAL COACHING

 

Vaak weet je niet waarom je dingen doet zoals je ze doet. Een veel gehoord excuus is ‘Zo zit ik nu eenmaal in elkaar’. Hier kom je echter niet mee weg wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen en beter wilt presteren. Persoonlijke ontwikkeling is een zoektocht. Een roadtrip, waarbij je op weg gaat, zonder precies te weten wat je onderweg staat te wachten. In de persoonlijke coaching ga ik samen met jou op zoek naar de antwoorden op vragen als;

 

 • Hoe pak jij dingen aan, hoe leer jij, passen de rollen die je vervult bij je persoonlijke kwaliteiten?
 • Hoe ga je er mee om wanneer een rol iets van je vraagt wat je van nature minder hebt?
 • Wat is het effect van jouw gedrag op anderen? Van welke mensen of situaties krijg je energie en welke kosten energie?
 • Hoe kun je jouw kwaliteiten op de juiste manier en het juiste moment inzetten?
 • Waar zitten jouw beperkingen en remmingen en hoe kun je hier adequaat mee omgaan?
 • Welke nieuwe mogelijkheden liggen binnen je bereik en hoe kun je die eigen maken?

 

Personal Coaching is een individueel begeleidingstraject. Dat traject richt zich geheel op wie u bent als persoon. Wie bent u? Wat wilt u? Wat kunt u? Wat zoekt u? En, belangrijker nog, hoe geeft u uw werk en leven op zo’n manier vorm dat het uw energie en voldoening geeft en uw levenswijze financiert?

Personal Coaching kan voorafgaand aan Teamcaoching ingezet worden of voortvloeien uit de ervaringen tijdens een teamanalyse en/of teamcoaching.

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

TRAININGEN

Bij specifieke vraagstukken leiden standaardoplossingen zelden tot het gewenste resultaat.

Genius Business ontwikkelt maatwerk workshops en trainingen die precies zijn toegesneden op uw doelstelling, de specifieke kenmerken van uw bedrijf, de afdeling of het team dat u voor ogen heeft.

Het alom bekende Nederlandse Woordenboek, zegt het volgende over maat-werk: 1. Op maat gemaakt  2. Werk dat precisie en flexibiliteit vereist.

Dit is precies wat de workshops en trainingen van Business Genius kenmerkt waardoor u daadwerkelijk kunt zien en ervaren dat uw investering ook rendement oplevert.

Specialisaties zijn:

 • Visie en strategie ontwikkeling
 • Teamontwikkeling en –coaching
 • Cultuur Creatie
 • Onderhandelen
 • Communicatieve vaardigeden

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Trainingen met open inschrijving

Naast maatwerktrainingen biedt Business Genius ook speciale trainingen met open inschrijving aan binnen Genius Academy 

>