Beste festivals in Amsterdam 2023

Als cultureel stedelijk centrum staat Amsterdam wereldwijd bekend om zoveel dingen: kunst, architectuur, fietsen, tulpen, pittoreske grachten en nog veel meer. U zult nooit zonder activiteiten en plaatsen komen te zitten. Bovendien worden er in de hoofdstad van Nederland jaarlijks allerlei festivals en evenementen georganiseerd die de stad nog gezelliger maken. Dus of u nu houdt van kunst, muziek, eten, theater of film, de gevarieerde culturele kalender van Amsterdam is het hele jaar door voor u. 

Van leuke grachtenparades tot megahit muziekfestivals in grote zalen, haast u en lees onze seizoensgids voor de populairste Amsterdam Festivals 2023 editie. 

Amsterdam Koffie Festival

Oproep aan alle cafeïneliefhebbers en professionals uit de industrie! Dit festival heeft het allemaal: ambachtelijke koffie, barista-demo’s, kraampjes met gastronomisch eten, kunstexposities en livemuziek.

Wanneer: van 30 maart tot 1 april 2023 

Kaboom Animatie Festival

Een festival voor alle fans van animatiefilms. Geniet van allerlei vooruitstrevende verhalen en interessante vertellingen: van experimenteel en speels tot kleurrijke, gezinsvriendelijke animaties.

Wanneer: 24-29 maart 2023 (Utrecht) & van 30 maart tot 2 april 2023 (Amsterdam) 

Amsterdam Dance Evenement

Dit is een van de meest innovatieve en educatieve bijeenkomsten gericht op het elektronische muziekgenre en de bijbehorende industrie. Het biedt een jaarlijkse conferentie en een festival over het hele spectrum van elektronische subgenres met meer dan 2.500 artiesten in 140 van de coolste ruimtes van Amsterdam. Zet u schrap voor muziekgerelateerde tentoonstellingen, films, documentaires, DJ showcases, gear masterclasses, artistieke MusicTalks en nog veel meer. 

Wanneer: 18-22 okt 2023

Holland Festival

Het oudste en grootste festival voor podiumkunsten in Nederland. Het Holland Festival https://znaki.fm/nl/events/holland-festival-in-nederland/ omvat theater, muziek, opera en moderne dans. De afgelopen jaren zijn multimedia, beeldende kunst, film en architectuur aan het festivalprogramma toegevoegd.

Het programma van het Holland Festival is dit jaar net zo divers en veelzijdig als altijd, een indrukwekkende mix van concerten op de meest gevierde muzieklocaties in Amsterdam en gratis evenementen in de openlucht.

Wanneer: Juni 2023

Koningsdag 

Koningsdag is een jaarlijkse nationale feestdag in Nederland ter ere van Koning Willem Alexander. Kleed u in het oranje (op die dag… het is een ding) en vier feest tijdens dit stadsfeest op de Amsterdamse manier. Doe mee met de feestelijke botenparade op de grachten en honderden andere leuke evenementen op straat. 

Wanneer: 27 april 2023 

Tulp Festival Amsterdam 

Breng de lente in uw leven door deel te nemen aan het mooiste bloemenfestival van dit jaar. Dwaal door tulpenvelden of verken meer dan 85 locaties in het centrum van Amsterdam die letterlijk in april in bloei staan. Hollandser dan dat wordt het niet!

Vergeet ook niet dat alle displays in openbare ruimtes gratis toegankelijk zijn. 

Wanneer: van 23 maart tot 14 mei 2023 

Dekmantel 

Met een uitstekende line-up van opkomend talent en invloedrijke artiesten behoort Dekmantel tot de meest prestigieuze en innovatieve EDM-evenementen ter wereld.

Dekmantel Festival 2023 biedt een meerdaags programma van uitzonderlijke muziek en beschikt over een enorme openluchtlocatie en een tweede, kleiner UFO-achtig podium voor donkere en meer experimentele/ futuristische geluiden. Welkom in de toekomst. 

Wanneer: 2-6 augustus 2023

About the Author Annerie van der Sterre

>