3 Dingen die je mogelijk doet èn die je belemmeren om rijk te worden

Als je het financieel niet zo goed doet als graag je wilt, is niet het gebrek aan geld het probleem! Een gebrek aan geld is eerder een symptoom voor wat er aan de hand is. Onvoldoende geld is enkel het resultaat. Maar wat is eigenlijk de onderliggende oorzaak?

Het is zeker niet de wreedheid van het universum. Het is ook niet de economie. Het zijn ook niet je ouders die er niets van snapten of ieder ander die jou tegen houdt.

Jij bent het! Dit gaat niet om vingerwijzen of om te zeggen hoe slecht jij het doet of dat de situatie waarin je zit jouw schuld is. Het gaat er niet om dat je lui bent of incapabel of niet goed genoeg op enige wijze dan ook. Maar jij bent de sleutel om te werken aan, waar je dan ook maar aan moet werken, om uit de huidige situatie te komen.

De enige manier om je omstandigheden te veranderen is om eerst je innerlijke wereld te veranderen.

Ieder van ons heeft een blueprint gegraveerd in ons onderbewuste brein waarin staat wat we kunnen bereiken in ons leven. Dit is er voor geld, liefde, vriendschap en alle vormen van geluk. Over deze blueprint hebben we gelukkig wel zeggenschap, we kunnen de interne thermostaat aanpassen. Het is deze blueprint, die meer dan wat ook in je leven, je financiële situatie bepaalt.

Je kunt de beste verkoper, onderhandelaar, marketeer, ondernemer, de beste spreker of de beste zijn in jouw expertisegebied. Je kunt alles weten over vastgoed en aandelen. Je kunt de beste van de wereld zijn in netwerken maar als je innerlijke blueprint niet is geprogrammeerd voor een hoog niveau van succes, zul je nooit een grote hoeveelheid geld vergaren. Als het je toevallig toch lukt, is de kans groot dat je het uiteindelijke ook weer verliest. Dus waarop staat jouw huidige geld-thermostaat geprogrammeerd? En hoe weet je dat zeker?

Het is simpel, kijk naar je huidige inkomsten-niveau!

Als je echt succes wilt creëren,  is het essentieel dat je ervan overtuigd bent dat jij de kapitein bent over je leven. Je moet geloven dat jij degene bent die je eigen succes creëert, je middelmatigheid en ook elke worsteling die je hebt. Je handelt bewust of onbewust.

In plaats van de volle verantwoordelijkheid te nemen voor je lot in het leven, schieten de meeste mensen in de slachtofferrol. Je weet meteen wanneer iemand de slachtofferrol kiest want ze laten drie duidelijke aanwijzingen achter: schuld geven, kwetsen en klagen.

Ze geven de markt, de stad, de belastingen, de overheid, hun werkgever of medewerkers, hun partner of een toeleverancier de schuld. Alle anderen zijn de schuld. Het is altijd iets of iemand anders. Of ze ondermijnen hun eigen potentieel door dingen te zeggen als: “Geld is niet echt belangrijk”. Laat me je een vraag stellen. Als jij zegt dat je vrouw, man, vriendin of vriend niet belangrijk is, zouden ze dan nog lang blijven? Ik denk het niet!

Als geld niet belangrijk voor je is, is er één ding dat ik over je weten. Je hebt nauwelijks geld. En dat geldt voor allerlei andere zaken in je leven net zo. Het is heel erg simpel. Alles wat je hebt moet belangrijk voor je zijn, ja of ja? Toch verlammen mensen zichzelf door geen eigenaarschap te nemen voor datgene wat hen leidt in de richting van meer geluk. Onderweg belemmeren ze ook nog andere mensen, want och, waarom zou je je ongeluk niet delen?

En dan zijn er natuurlijk de klagers. Klagen is absoluut het aller slechtste wat je kunt doen voor je gezondheid en welvaart.

 

Waar je je aandacht op richt, groeit

Als je klaagt, waar focus je dan op? Wat er goed is of wat er slecht is in je leven? Doordat je meer krijgt van waar jij je aandacht op richt, krijg je dus meer van dat wat niet goed is in je leven. Als je klaagt trek je werkelijk rotzooi en ellende aan in je leven. Je wordt een enorme rotzooi-magneet.

Ik heb een klus voor je: Zeven volle dagen geef je geen schuld aan anderen, je kwetst niemand en je klaagt niet. Het moeten zeven dagen zijn omdat er misschien nog wat rotzooi op je af komt van de dagen daarvoor. Rotzooi reist niet met de snelheid van het licht, het reist met de snelheid van rotzooi, heel erg langzaam. Dus het kan even duren voordat het verwijderd is.

Wil je meer van wat dan ook dan je nu hebt, leeft dan op basis van het volgende motto: “Als het moet zijn, is het aan mij!” Herhaal je motto hardop: “Als het moet zijn, is het aan mij!”

Succes en geniet van datgene wat je aantrekt!

 

Step Into Your Business Genius

Annerie van der Sterre

About the Author Annerie van der Sterre

3 Dingen die je mogelijk doet èn die je belemmeren om rijk te worden

Als je het financieel niet zo goed doet als graag je wilt, is niet het gebrek aan geld het probleem! Een gebrek aan geld is eerder een symptoom voor wat er aan de hand is. Onvoldoende geld is enkel het resultaat. Maar wat is eigenlijk de onderliggende oorzaak?Continue reading

About the Author Annerie van der Sterre

3 Dingen die je mogelijk doet èn die je belemmeren om rijk te worden

Als je het financieel niet zo goed doet als graag je wilt, is niet het gebrek aan geld het probleem! Een gebrek aan geld is eerder een symptoom voor wat er aan de hand is. Onvoldoende geld is enkel het resultaat. Maar wat is eigenlijk de onderliggende oorzaak?Continue reading

About the Author Annerie van der Sterre

>