organisatie adviesbureau Atmaram

Geschil? Oplossen!

Wie een geschil heeft, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Liever werkbare verhoudingen dan juridische steekspelen. Procederen kost meestel veel tijd, energie en geld. Bovendien is het vonnis van de rechter niet altijd een oplossing. Een andere mogelijkheid: conflictbemiddeling of mediation.

Atmaram mediation is gespecialiseerd in mediations op het zakelijke gebied zoals bijvoorbeeld: samenwerking, arbeidsvoorwaarden, omgangsvormen, ontslag, ziekteverzuim, bestuursconflicten, medezeggenschap, sociale zekerheid en bedrijfsovername en opvolging.

Daarnaast bemiddelt Atmaram ook in situaties waar het conflicten in de directe omgeving van mensen betreft, zoals burenconflicten en conflicten rondom gezondheid.

Atmaram kenmerkt zich door de combinatie van snelheid en gedegenheid waardoor voor alle partijen een win-win situatie kan ontstaan.

Samen oplossen

Mediaton is het gezamenlijk oplossen van een geschil, met de hulp van een neutrale, vakbekwame bemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen. Maar vaak zien ze de oplossing niet, doordat ze in het conflict verwikkeld zijn. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.

Bij mediation bepalen partijen zelf de oplossing. De mediator helpt hen om deze samen te bereiken. Hierdoor wordt de relatie niet onnodig beschadigd

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Niemand kan worden gedwongen aan het mediaton-proces mee te doen. En de deelnemers verbinden zich vooraf tot geheimhouding. Deze principes liggen vast in het Mediation Reglement van het onafhankelijke Mediators Federatie Nederland (MfN).

Voordelen

Mediation biedt belangrijke voordelen:

 • Snel
 • Kosten-efficient
 • Toekomstgericht
 • Flexibel en informeel
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Actieve inbreng van partijen
 • Deskundige begeleiding
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Belangen staan centraal
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Gezamenlijke oplossing betekent hoge acceptatiegraad en win-win resultaat

De MfN Registermediator van Atmaram

Vakbekwaam en neutraal: dat zijn twee basiskenmerken van de MfN Registermediator. De MfN Registermediator is getraind in het leiden en begeleiden van mediation-processen.

De mediator heeft een door het MfN erkende mediation-opleiding doorlopen. Kennis en vaardigheden worden bijgehouden door Permanente Educatie en er wordt gewerkt conform de Gedragsregels voor de MfN-Registermediators.

Voorwaarden en kosten

Een mediation-procedure is alleen zinvol als aan de volgende voorwaarden is voldaan:
· Partijen moeten de wil hebben om samen uit het probleem te komen;
· De deelnemers aan de besprekingen moeten bevoegd zijn om een oplossingsovereenkomst aan te gaan.

De kosten van de mediationprocedure zijn:

 • Het honorarium van de mediator en van eventuele hulppersonen;
 • De door hen gemaakte kosten.

Atmaram (de mediator) berekent een uurtarief. Het honorarium is dus niet afhankelijk van het al dan niet bereiken van een oplossing. Zo is de neutraliteit van de mediator veiliggesteld.

Het staat partijen vrij om afspraken te maken over de kostenverdeling.

Wilt u meer informatie, vraag deze aan via het contactformulier of bel vrijblijvend.

Logo-Nederlandse-Mediatorsverenigning-NMv-Lid-van300dpi-RGB.pngLogo_MfN_Registermediator.jpg

 
php script encode decode php script encode decode php script encode decode php script encode decode http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com